Strandpaviljoen Kaap Noord - Paal 33 Texel

Elektrische Strandrolstoel bij Kaap Noord

Het strand van Texel is avontuurlijker en beter toegankelijk voor gehandicapten. Dit dankzij de Cadweazle, een offroad rolstoel, die men zelfstandig kan gebruiken. Deze stoere strandmobiel beschikt over een zonnepaneel, een primeur voor Nederland.

Mensen met een een lichamelijke beperking konden al met een 'gewone' terreinrolstoel terecht. Deze blijft voor korte afstanden net als voorheen beschikbaar bij Strandpaviljoen Kaap Noord op Paal 33. Met de Cadweazle is voortduwen niet meer nodig: de rolstoel heeft een stille en sterke elektromotor, waarmee de gebruiker zich moeiteloos een weg baant door het zand.

Reserveren

De huur van de Cadweazle is vastgesteld op € 15,00 voor het eerste uur en € 10,00 voor het tweede uur, m.a.w. € 25,00 voor een blok van 2 uur. De stoel kan als volgt worden gereserveerd:

  • ter plekke, door u te melden bij het paviljoen -telefonisch tijdens openingstijden via Strandpaviljoen Kaap Noord op 0222-316340
  • per e-mail (minimaal 2 dagen van te voren) via info@strandpaviljoenkaapnoord.nl Graag uw naam, (mobiel)telefoonnummer, gewenste dag en tijd vermelden in de e-mail. U ontvangt dan een bevestiging van uw reservering.

Omdat de Cadweazle tussen de ritten door minimaal een uur aan de stroom moet staan kan de stoel niet achter elkaar door verhuurd worden.

Voor het huren van de Cadweazle ondertekent u een huurovereenkomst en ontvangt u een instructie over de stoel. De Cadwaezle mag alleen op het strand gereden worden, niet in de duinen, de zee of op de openbare weg. (maximaal 1 persoon mag op de strandroelstoel)

Met dank aan

Het balletje voor de aanschaf van een Cadweazle is gaan rollen door de gehandicapte Texelfan, Marian Verhagen. Zij komt al jaren naar Texel en kwam via Paal 17 in contact met de gemeente Texel en de Stichting Integratie Gehandicapten Texel (SIGT). SIGT is de eigenaar van de Cadweazles en ontvangt 100% van het huurbedrag terug zodat de stoelen ook in de toekomst gewaarborgd zijn. De paviljoenhouders sponsoren door het beheer, de reserveringen, de opslag en de stroomvoorziening op zich te nemen.

De aanschaf is mede mogelijk gemaakt dankzij financiele bijdragen van toeristisch fonds STIFT, Bootdienst TESO, Stichting Samen Een, golfteam Par6 en de Raboton van Rabobank Noord-Holland Noord. Hierdoor kunnen vanaf voorjaar 2013 vier Cadweazles op Texel worden gehuurd. Onder andere bij Paal 17 en Paal 28. Daar zijn we enorm trots op!